Welkom in het gastenboek
Chris en Staf
Overzichtelijke samenvatting van wat er leeft bij de landelijke gilde Ottenburg.
Dank voor deze inzet.
Peter de Bruijn
OP ver zoek hier het recept van de Chinese tomatensoep:
Chinese Tomatensoep (4 pers)
Benodigd:
Ruim een liter water
500 gr kippefilet (of billen)
1 blikje tomatenpuree 150 gr
3 eetlepels tomaten ketchup
3 eetlepels suiker
2 flinke eetlepels appelmoes
2 eetlepels indische zoete ketjap manis
1/2 theelepel peper
1 afgestreken theelepel djahé (gember poeder)
1.5 kippebouillonblokjes
eventueel een beetje zout
2 theelepels ve-tsin (chinees armomaat)
maizena om te binden
Bereiding:
1 Kook het water met de bouillonblokjes en de kip. Als de kip gaar is, eruithalen en vlees in heel fijne stukjes snijden.
2 Alle ingrediënten erin. Proeven en op smaak brengen.
3 Aan de kook brengen en de soep licht binden (ongeveer een dessertlepel maizena)
Tips: voorzichtig met de suiker (ketchup en appelmoes zijn al zoet) en de peper - beter iets minder indoen in het begin en zo langzaam op smaak brengen. Geen erg als je de ve-tsin niet kan vinden - kan gemist worden.